Leuk voor Elkaar gestart op 06 maart 2015 te Kerkrade 

Op 6 maart 2015 vond in Kerkrade de aftrap plaats van het project 'Leuk voor Elkaar'. Het project vind plaats in Kerkrade en kan van start dank zij een bijdrage van de Provincie Limburg 

Het doel van het project “Leuk voor Elkaar’ is om mensen die in eigen ogen eenzaam zijn of vrezen eenzaam te worden te wijzen op ‘digitale’ mogelijkheden daar gezamenlijk wat aan te doen. Met name ook mensen die de digitale wereld tot nog toe niet kenden of zelfs niet wilden kennen. Met 'eenzaam' bedoelen we dat je niemand hebt om op terug te vallen als dat (opeens) nodig is.

Daarbij gaan we uit van wat de mensen zelf aangeven als hun grootste passie, hobby, motivatie, wens en noodzaak. Maar we bieden ook onderwerpen waarvan we al weten dat ze relevant zijn voor de deelnemers. Onder andere serieuze sociale spellen, waaronder kennismaking met een virtuele ontmoetingsplek die we zelf gaan inrichten.


Overleg in de foto-groep aangaande het draaiboek van de presentatie:

https://youtu.be/xYgv_u1stMk 

Nieuwe werkruimte:

Er is een nieuwe werkruimte gevonden!!

Vanaf woensdag 10 februari kan de "tablet groep" terecht in het Verpleegtehuis Lückerheide.

Gelukkig kunnen wij na een korte tussenstop weer verder met de bijeenkomsten.

Het was helaas niet meer mogelijk bij de bibliotheek de ruimte te gebruiken. Zij gaan die ruimte gebruiken om mensen cursussen te geven. Vanaf deze zijde een woord van dank aan de bibliotheek te Kerkrade voor het mogen gebruiken van hun ruimte waardoor wij in de gelegenheid zijn geweest een start te kunnen maken met de groep.

Woensdag 09 december ging de eerste "Tablet workshop" van start. Een enthousiaste groep deelnemers konden via projectie met een beamer ( tablet aangesloten aan beamer ) knelpunten in het gebruik van de tablet zien en deze bespreken.

Door de verscheidenheid in meegebrachte tablets moest er zo af en toe "persoonlijk" worden bijgestaan in het volbrengen van de opdrachten.

Al met al was het een leuke middag waarbij de deelnemers in een ongedwongen en hartelijke sfeer e.e.a. hebben kunnen "opsteken " van de mogelijkheden met hun tablet.

Een woord van dank aan de bibliotheek van Kerkrade die gratis een ruimte ter beschikking stellen en wij ook nog eens gebruik van de beamer mogen maken. 06 januari 2016 is de volgende workshop.

Woensdag 30 september konden de deelnemers bij Leuk voor Elkaar kennis maken met Virtual Reality.

Middels een virtual reality-bril was een ontmoeting met Bill Clinton in diens kantoor zelfs een van de mogelijkheden.

Het idee achter virtual reality is eigenlijk heel simpel: dankzij een bril (of zogeheten head-mounted display) met ingebouwd scherm/ of waarop een smartphone wordt bevestigd krijg je de getoonde beelden vrijwel direct op je netvlies. Ook ontvang je geen visuele informatie meer van je fysieke omgeving, bijvoorbeeld je huiskamer, omdat de bril je ogen volledig omsluit.

Zo lijkt het alsof je echt in een andere realiteit bent beland. Via head-tracking kun je vervolgens rondkijken door je hoofd te bewegen. Het aantal toepassingen lijkt eindeloos. 

In de toekomst zal deze mogelijkheid zeker een grote bijdrage leveren aan het inperken van eenzaamheid want vanuit de privésfeer met kennissen/vrienden en anderen bewegen in een gezamenlijke virtuele wereld zal voor velen een aangename verrijking zijn 

De reacties van de aanwezige deelnemers waren positief hilarisch 

Maandag 07 september 2015 waren Roul,Karin, en Ans te gast bij stichting Ruggesteun ( te Kerkrade ) tijdens de vrijwilligers middag.

Zij werden bedankt namens hun inzet en toegesproken door Wethouder Leo Jongen ( WMO Kerkrade ).

Roul Wessels,Karin van der Plas, en Ans Bisschops kregen vervolgens de mogelijkheid geboden om iets te vertellen over VAYAV en het project “Leuk voor Elkaar”.

De lunch werd prima verzorgt door Agnes & Co.